two girls riding bikes and smiling

FREJAS OPLEVELSE HOS MANGO

I starten af marts fik Freja en enestående mulighed – et modeljob i udlandet. Det spanske brand MANGO havde tilbudt hende et modeljob for en af deres kollektioner, som Freja takkede ja til med stor begejstring. Her skulle Freja og hendes far overnatte 4 nætter på Hotel Jazz, beliggende centralt i skønne Barcelona. Dette var hendes første job i udlandet, og blev til en dejlig og spændende oplevelse.

Freja skulle arbejde tirsdag, onsdag og torsdag. Tirsdag morgen blev hun og hendes far hentet af en chauffør, som kørte dem op til Lloret de Mar, hvor hun skulle have skudt billeder i en smuk park. ”Jeg var meget spændt, og havde mange sommerfugle i maven. Der var omkring 20-25 mennesker, og alle havde en opgave. Det var kun en anden sød pige fra Holland og mig der skulle havde taget billeder. Det var lidt vildt at tænke på at alle de mennesker var der bare for os to” fortæller Freja.

”Jeg er virkelig glad og taknemmelig for, at jeg har fået denne kæmpe mulighed og jeg er virkelig glad og stolt af mig selv fordi jeg gjorde det”

Da Freja ankom blev hun stylet, og herefter fik hun skudt nogle billeder alene, men også sammen med den anden model for Holland. Her skulle de blandt andet løbe rundt i bare tæer med cykler, og selvom Freja og pigen fra Holland ikke kunne forstå hinanden så godt, så endte de med at blive gode veninder alligevel. Dagen sluttede ved 18.00 tiden, og de blev kørt tilbage til deres hotel. Onsdag og torsdag bød på flere fotoskydning, men denne gang i MANGO’s hovedkontor i Barcelona. Her startede dagene ud igen med endnu en styling, og herefter en masse billeder alene i noget flot tøj, hun sagtens kunne se sig selv gå i. Dagene var sjove, og som Freja så fint fortæller: ”Jeg styrede meget selv hvordan jeg skulle posere foran kameraet. Fotografen og stylisten var søde til at rose mig”

Når tiden ikke blev brugt på at få taget billeder, blev den brugt på shopping i Barcelonas smukke gader. Selvom det var lidt hårdt at arbejde så længe, så var det en rigtig spændende tur, og hun elskede hvert et øjeblik af det – dagene gik alt for hurtigt. Hvis hun fik tilbuddet om at gøre det igen, ville hun svare: ”JA uden tvivl! Hvis jeg fik tilbuddet igen, ville jeg med sikkerhed sige et stort JA TAK og pakke min kuffert med det samme. Jeg synes det har været en virkelig god tur, og jeg har også lært virkelig meget. Jeg elsker at udfordre mig selv og prøve nye ting af, og prøve ting af der skubber til min egen grænse.”

teen girls in denim jackets posing

Det bedste på hele turen er netop, at hun har fået lov til at udfordre sig selv og rykke grænser. ”Det har gjort, at jeg tror mere på mig selv og at jeg selv ved, at jeg godt kan klare ting og tro mere på mig selv. Det har været fedt, at jeg også føler jeg er blevet meget bedre til at snakke engelsk end hvad jeg var i forvejen.”

Freja var i starten nervøs for at tale engelsk med folkene bag MANGO, og synes det var ret grænseoverskridende. Til sidst tænkte hun slet ikke over det og de kunne sagtens forstå hinanden.

Når Freja tænker på hvad hun drømmer om at blive, når hun bliver stor, svarer hun:

En af mine aller største drømme er, at jeg gerne vil blive en kendt model og få en lang karriere i modebranchen. Jeg drømmer om at kunne leve af at lave mit drømmejob og tjene penge på at være model. Jeg elsker virkelig at være model og jeg kunne ikke ønske mig andet end at være det. Jeg vil virkelig gerne ud at opleve verden og få taget billeder i hele verden med mange forskellige mennesker. Jeg drømmer bare om, at jeg kan blive ved at være model i mange år og kunne leve af det.”