Mom and boy with a cap

SIGFREDS MOR FORTÆLLER

FORTÆLLINGER AF LE MANAGEMENT KIDS

I det bagerste lokale i det hus, jeg voksede op i, havde min mor nogle år mørkekammer. Da jeg var 10-12 år, overtog jeg et af hendes Kodak spejlreflekskameraer med to linser. Jeg har altid siden været glad for at fotografere, og jeg købte faktisk et nyt spejlrefleks, mens jeg var gravid med Sigfred. Men realismen tog hurtigt over, og det eneste, jeg nogensinde bruger nu, er telefonen, så det er sjovt at se, hvordan en rigtig fotograf med rigtigt udstyr fanger Sigfred. Som det sidste i sommerferien fik vi muligheden for et par dage i København på job for Zara. Lotte fra Le Management Kids havde arrangeret alt, og hun havde advaret om, at det drillede for kunden med at få de sidste godkendelser på plads, så måske der ville være god tid den første dag. Det endte med, jeg fik en hel hyggedag med Sigfred, hvor vi nød mangfoldige legepladser, Faraos Cigarer og LEGO-butik. Vi søgte ly for en regnbyge på en lille café, og vi fik set mine fætre om aftenen. Det var en skøn dag, men jeg følte også, jeg pjækkede. Lotte var dog sød, beroligende og forsikrede os om, at der ikke var noget, vi kunne gøre.  

Tilladelserne kom i hus, og næste dag mødtes vi med nogle fra holdet og kørte til location. En anden mor spurgte, da vi kom, om vi ikke havde været på legepladsen ved Forum dagen før. Det havde vi og hun havde set Sigfred og tænkt, at han da lignede en, der ventede på, at Zara fik tilladelserne igennem. 

Vi var i et arkitekttegnet 60er hus med tidstypiske møbler, og så havde holdet fyldt det med perfekt Sigfred-legetøj: dinosaurer, sørøverudstyr og musikinstrumenter. Det var utvivlsomt det sjoveste for ham at kunne lege frit med alle tingene. Han lagde vist dårligt mærke til det, når der stod et hold på 12-14 mand omkring ham og knipsede. For mig var det fascinerende at se det store produktionsapparat, der var i sving. Der var ligefrem en child wrangler, en professionel børneunderholder, som tegnede, klippeklistrede og hyggede med Sigfred og en jævnaldrende dreng i pauserne. Holdet må have haft travlt, da det hele nu skulle klares på den halve tid, men det lod de sig ikke mærke af. Stemningen var rolig og afslappet hele dagen, og vi nåede i fin tid den bookede bus hjem, hvor Sigfred sov det meste af vejen.  

Sigfred har det seneste år haft forskellige jobs, og jeg har endnu ikke set en 2-3-årig dreng, der ligefrem nyder at skulle skifte tøj. Det gør Sigfred heller ikke, medmindre der da lige er dinosaurer eller Ninja Turtles på tøjet, men han kan som regel distraheres. Han er meget social og legesyg, har nemt til grin og vil gerne at der sker noget. Når fotografen fortæller fra Junglebogen, produceren kaster puder med ham eller der er noget spændende at lege med, så har Sigfred en sjov dag, og så kan der komme nogle gode billeder ud af det til kunden – og lidt til mig.