MAGISKE MUA

Makeupartist, Kenneth Adelhardt, deler sine tanker om at arbejde med børn på fotoskydninger.

Hvad er dine vigtigste opgaver som makeupartist?

Generelt er det at leve op til min rolle og at der er sat en scene for hvordan man gerne vil have, at den her model skal se og og så skal jeg fuldføre den opgave. Helt simpelt så skal jeg gøre det som kunden beder om og få den drøm til at fremstå så oprigtig som mulig.

“En af mine vigtigste opgaver er at gøre barnet trygt”

Kenneth Adelhardt

Hvad er forskellen på at arbejde med henholdsvis børn og voksne?

Ved de voksne der handler det mere om det udtryk jeg skal lave. Ved børn der er man også meget mere opmærksom på, at de skal have det godt. Fordi hvis de har det godt, så bliver det gode billeder. Og så tror jeg, at der er meget stor forskel på om man generelt kan lide at arbejde børn eller ikke kan lide at arbejde med børn, og nu er det jo så heldigt, at jeg kan lide at arbejde med børn.

Hvilke udfordringer kan der være ved at arbejde med børn?

Udfordringen ved at arbejde med børn kan være, at de ikke kan tage imod information på samme måde som en voksen kan. Det vil sige, at du ikke kan bede dem om at tie stille eller sige til dem, at vi er færdige om en halv time. De er trætte, når de er trætte. Deres umiddelbare behov er til stede og det man skal vide, når man arbejder med børn, er at man skal have tålmodighed.

Hvordan sørger man for, at barnet får den bedst mulige oplevelse, når de skal gøres klar til shoot?

Det gør man ved at se barnet. Er barnet glad? Ked af det? Jeg ser barnet og anerkender barnet. Jeg ser dets bevægelser og den måde det opfører sig på og får så barnet til at føle sig trygt. Fordi hvis man er tryg og glad, så får man også nogle gode billeder. Børn er jo meget autentiske i deres udtryk. Det vil sige, at du kan godt som voksen have en dårlig dag og så går du ind foran kameraet og så tager du dig sammen. Et barn kan ikke på samme måde tage sig sammen, så hvis jeg oplever et barn, som er utrygt, så er det en af mine vigtigste opgaver er at gøre barnet trygt. Jo flere gange du er sammen med børn på settet på den her måde, og det gør jo heller ikke noget, at jeg er forælder selv, jo mere trænet bliver du i at se de her ting, der sker med barnet. Deres kropssprog, hvad de siger, om de er stille eller generte. Jeg tror alle os, der er på settet, ved hvornår et barn lige har brug for 5 minutters pause eller hvornår jeg skal spørge ind til hvor de går til gymnastik. Så barnet får den opmærksomhed. eller den ro, som det skal have for at føle sig tryg,

Hvad er det sjoveste job, du har gjort børn klar til?

Det er faktisk et job for Name It. Det er en videofilm, hvor der var utroligt mange børn. Det var også noget af det hårdeste, fordi der var mange, som skulle være klar. Men det var sjovt fordi at når du arbejder med børn, så er det jo hvad det er. Det er nu og her og det er nu eller aldrig. Og når du skal have 10-15 børn, i hvert fald rigtig mange, klar på samme tidspunkt. De skulle gå i en lang parade og de skulle være i et hus sammen, så det var det mest udfordrende og det sjoveste job.